Kind Blog

De Grootste Kinder Blog van Nederland

De 5 voordelen van het huren van wasbare luiers

De 5 voordelen van het huren van wasbare luiers

Beter alternatief met wasbare luiers

Steeds meer mensen worden zich bewust van de toenemende hoeveelheid afval op aarde. Wanneer jij een kleintje krijgt kun je niet aan de luiers ontkomen. Je hebt deze hoe dan ook nodig. Gelukkig is er een goed alternatief gekomen op de wegwerpluier: de wasbare luier! En wist je dat je dit nog milieubewuster kan doen? Namelijk door de wasbare luiers te huren. In dit blog vertellen wij jou over de 5 voordelen van het huren van wasbare luiers. Lees dit blog nu snel verder!

1. Wasbare luier beter voor milieu

Eén van de beste voordelen van wasbare luiers vinden wij het minder slechte effect op het milieu. Wegwerpluiers zorgen namelijk voor 1 ton afval per kind. Met wasbare luiers creëer je nauwelijks afval. Wist je dat er voor wasbare luiers tot wel 7 keer minder land nodig is voor het produceren van de grondstoffen dan voor wegwerpluiers? Wanneer jij kiest voor wasbare luiers, dan kies je voor een schonere aarde.

2. Wasbare luiers van beter materiaal

Het tweede grote voordeel is dat wasbare luiers beter zijn voor de billetjes van jouw baby. Door wasbare luiers te huren zal jouw baby minder vaak last krijgen van luieruitslag. Wegwerpluiers bestaan voor 15% tot 30% uit plastic. De korrels in de wegwerpluier zorgen voor uitdroging van de billetjes van jouw kindje. Dit maakt de huid gevoeliger voor infecties en dat is natuurlijk slecht voor jouw baby. Wasbare luiers worden daarentegen gemaakt van absorberende materialen, zoals bamboe, katoen, hennep of microvezel. Dit materiaal neemt veel vocht op maar zal uiteindelijk wel nat aanvoelen. Gelukkig heeft dit geen slecht effect op de billetjes.

3. Geld besparen met wasbare luiers

Het huren van wasbare luiers zal je enorme kosten schelen. Gemiddeld bespaar je met gehuurde wasbare luiers 480 euro per kindje. Deze besparing kan zelfs oplopen tot 1450 euro. Wil je de gehuurde luiers voor meerdere kinderen gebruiken? Dan loopt de besparing nog verder op. Als tip geven wij om de gehuurde wasbare luiers als kraamkado te vragen.

4. Betere heupstand van jouw kindje

Gehuurde wasbare luiers zorgen ervoor dat de beentjes van de baby wat breder staan dan bij wegwerpluiers. Hoewel dit er misschien voor sommige ouders wat vreemd uitziet, is dit wel degelijk goed voor de heupontwikkeling van jouw baby. Dankzij de gehuurde wasbare luiers worden de beentjes een beetje in de kikkerstand geduwd. Hierbij wordt de heupkop goed in de heupkom gedrukt. Hierdoor ontwikkelen de heupen zich optimaal.

5. Baby eerder zindelijk

Het laatste grote voordeel dat wij graag met je delen is dat baby’s eerder zindelijk raken dankzij de wasbare luiers. Dat zit zo: de luier voelt eerder nat aan dan bij een wegwerpluier. Dit zorgt ervoor dat de baby sneller bewust raakt van dat plassen in de luier zorgt voor natte billen. Wil je graag meer leuke artikelen lezen over baby’s en kinderen? Je leest de artikelen hier!