Kind Blog

De Grootste Kinder Blog van Nederland

Geboortefotografie, een kijkje achter de schermen

Bij een geboortefotografie reportage legt een fotograaf de bevalling van weeën tot en met geboorte vast. Dit is erg bijzonder voor de ouders en het kindje, maar als fotograaf is dit ook een uniek beroep!  Hoe ziet geboortefotografie er nou eigenlijk uit vanaf de andere kant?

Altijd klaarstaan

Een bevalling kan je niet plannen, en de fotografie sessie dus ook niet. Een geboortefotograaf staat dus dag en nacht voor jouw klaar. Vanaf 38 weken in de zwangerschap kan de fotograaf elk moment opgebeld worden om een reportage te moeten maken. Deze weken staan niet alleen voor de aankomende ouders in het teken van de bevalling, ook de fotograaf houdt hier dagelijks rekening mee. Zo is er bij de fotograaf thuis altijd een oppas achter de hand, en zal hij of zij nooit ver van huis zijn voor het geval je opbelt voor de bevalling.

 Korte en lange werkdagen

Een bevalling kan snel voorbij zijn, maar het kan ook wel flink wat uren duren. De fotograaf zal al deze uren voor jouw klaarstaan, of het nou twee uur is of veertien. De meeste fotografen hanteren een vast bedrag per bevalling, zo hoef je tijdens je bevalling in ieder geval niet zorgen te maken over geld. Voor de fotograaf betekent dit ook dat die nooit weet hoe lang een werkdag zal duren.

Een uniek beroep

Ondanks dat de fotograaf altijd klaar moet staan en soms lange dagen of nachten maakt, is het zeker ook een uniek en bijzonder beroep om uit te oefen. Als geboortefotograaf krijg je de kans om bij een intiem moment aanwezig te zijn, en dit vast te leggen op beeld. De foto’s die hier gemaakt worden zijn erg waardevol voor de nieuwe ouders en naasten, en dat maakt het een erg waardevol beroep.