Kind Blog

De Grootste Kinder Blog van Nederland

Hoe kunt u toch gastouder worden zonder diploma?

Gastouder worden, dat leek me al heel lang echt super leuk om te doen. Toen ik nog een stuk jonger was heb ik vaak als oppas gewerkt bij verschillende families. Dit heb ik jarenlang gedaan met heel veel plezier. Nu ik een stukje ouder ben en meer bij mijn kinderen thuis wil zijn dacht ik: ik kan nu gastouder worden. Maar kan ik ook gastouder worden zonder diploma? Daar ging ik naar zoeken; gastouder worden zonder diploma en ik kwam terecht op de site thuiscreche.nl. Hier vertellen ze alles over een eigen thuiscreche starten of als u zelf op zoek bent naar een thuiscreche kunnen ze u daar ook bij helpen. gastouder worden zonder diploma is dan ook zeker wel mogelijk, maar u moet dan wel eerst een korte opleiding worden. Want gastouder worden zonder diploma kan natuurlijk niet zomaar, daar zitten ook bepaalde regels en protocollen aan, dat is natuurlijk wel logisch want u gaat wel met kinderen werken en de ruimte waar ze in verblijven moet veilig zijn voor de kinderen. U kunt de thuiscreche test doen voordat u gaat starten, en ze bieden een 8 stappen plan zodat u precies weet wat u moet doen om een gastouder worden zonder diploma. Ook als u dus een thuiscreche zoekt kunt u er wellicht wel een vinden op deze site. Informatie over het keurmerk, overstappen van de ene gastouder opvang naar de ander, hoe het gaat met de administratie staat allemaal op de site vermeld zodat u precies weet wat u allemaal moet doen. U kunt contact opnemen met het bedrijf via telefoon en email, maar als u al voor ze werkt of met ze samenwerkt dan kunt u inloggen via het portaal en zo u vragen stellen. In het filmpje op de site vind u de 8 stappen die u dus moet ondernemen om een eigen thuis creche te kunnen beginnen. Ook via het contact formulier kunt u contact met ze opnemen, ze nemen dan snel ook weer contact met u op. Het laatste nieuws staat ook op de site vermeld, en ervaringen van andere gastouders staan er ook op.

Wilt u ook gastouder worden zonder diploma?

Dan weet u nu dat het mogelijk is en hoe u het werkelijkheid kunt maken zodat u er snel mee kunt beginnen. Ook als u een thuiscreche zoekt kunt u bij ze terecht. Maak gewoon een account aan en schrijf u in. Bij vragen kunt u contact met ze opnemen, allemaal heel simpel. Ik heb de opleiding gedaan tot gastouder en ben al begonnen, het is heel leuk en ik ben ze heel dankbaar!

Interesse in een thuiscreche openen of vinden?

Kijk dan een keer op hun site, want:

  • Via hen kunt u de opleiding tot gastouder doen
  • U kunt thuiscreches vinden via hen
  • Ook kunt u alle verdere info vinden op de site

Het is hartstikke leuk om te doen en ik ben blij dat ik de stap heb genomen. Ik ben bij mijn eigen kinderen en zij leren ook andere kindjes kennen!