Kind Blog

De Grootste Kinder Blog van Nederland

Hoe sandalen zo goed mogelijk onderhouden voor kinderen?

4 sneakers

Sandalen en sandalen kind zijn multifunctioneel en een populaire keuze voor zowel jong als oud. Er zijn een aantal dingen die je kunt doen om je sandalen zo goed mogelijk te onderhouden. Dit is belangrijk zodat je langer plezier kunt hebben van je schoenen! Met sommige materialen omtrent sandalen moet je net wat voorzichtiger zijn in vergelijking met andere materialen. Daarom is, als je zo lang mogelijk wil kunnen genieten van je sandalen, het zo belangrijk om er op tijd bij te zijn voordat een klein scheurtje een grote wordt en je nieuwe sandalen zal moeten aanschaffen wat je natuurlijk wil voorkomen.

Denk aan de plek en temperatuur

Allereerst kan je je jongens sandalen het beste drooghouden. Vocht kan er namelijk voor zorgen dat je sandalen kunnen gaan beschadigen. Zorg er daarom voor dat je ze nadat je ze gedragen hebt goed afdroogt en daarna op een plek bewaart waar het droog is en niet vochtig. Bovendien kan het verstandig zijn de sandalen niet op een plek te bewaren waar er veel zonlicht is. Dit kan ook je sandalen beschadigen, met name als je sandalen draagt van leer. Let dus goed op van wat voor materiaal je sandalen gemaakt zijn en bewaar ze op een goede plek.

Beschermende spray

Als laatste kan je ook gebruik maken van een aantal beschermende sprays om je sandalen er extra mooi uit te laten zien. Je kunt bijvoorbeeld overwegen een beschermende spray aan te schaffen. Dit is aan te raden met name als je leren of suède sandalen hebt. Deze materialen zijn net wat gevoeliger voor vuil waardoor een beschermende spray extra goed van pas zou kunnen komen. Een spray zorgt ervoor dat vlekken verminderd worden of zelfs helemaal voorkomen worden en ze helpen ook met de afstoot van water wat altijd een pluspunt is, zelfs in de zomer.