Kind Blog

De Grootste Kinder Blog van Nederland

Kinderkleding kopen op maat

Vanaf het moment dat je baby geboren is groeit deze vaak als kool. Voordat je het weet kun je weer nieuwe outfits aanschaffen. Merkkleding kinderen is er gelukkig in overvloed. Het kan soms wel wat lastig zijn om te bedenken welke maat je op welke leeftijd van je kind nodig hebt. Of je nu zelf shopt voor je kind of graag exclusieve babykleding cadeau wilt doen voor bijvoorbeeld een aankomende babyshower. Je kan hiervoor het beste uitgaan van de lengte van het kind. Want elk kind is anders op elke leeftijd. 

Meten van je kind

Het is bij het shoppen van kleding voor je kind het slimst om uit te gaan van de lengte, niet van de leeftijd. Niet ieder kind groeit namelijk even snel en daarom kan de lengtemaat verschillen. Het meten van je kind is dus de beste manier om erachter te komen welke maat kleding geschikt is. Zorg er ten eerste voor dat de schoenen uit zijn. Plaats je kind met een rechte rug tegen de muur en meet hem of haar vervolgens op vanaf de onderkant van de voet tot de bovenkant van het hoofd. De lengte van je kind is vervolgens de kledingmaat. Hangt je koter tussen twee maten in? Dan kun je het beste gaan voor de grootste maat. 

Newborn kleding 

Wanneer je net bevallen bent wil je ook je pasgeborene natuurlijk leuk en vooral comfortabel aankleden. Het shoppen voor outfits heb je waarschijnlijk voor het grootste gedeelte al achter de rug. Voor de kledingmaten van jouw kleine spruit kun je ongeveer 50 tot 74 aanhouden. Voor je pasgeborene zijn er naast comfortabele rompertjes ook zeker hippe outfits te vinden. Leuke shirtjes, broekjes en bijvoorbeeld een leuk hoofdbandje om de outfit af te maken en de schattigheidsfactor nog meer te vergroten. Zo is jouw kleintje al een echte fashionista. 

Babykleding

Op de jonge leeftijd hoef je soms maar met je ogen te knipperen en ze lijken al wel weer gegroeid te zijn. Dan is het weer tijd om de kleding in een aantal maten groter aan te schaffen. Voor een baby vallen de gemiddelde kledingmaten ongeveer tussen de 50 en 98. Op deze leeftijd is jouw kind nog niet bezig met wat in de mode is of niet, dus ga als ouder lekker mix en matchen en ontdek wat ook eventuele leuke combinaties zijn voor later. 

Kinderkleding

De babytijd is alweer achter de rug, wat gaat de tijd toch snel. Je kleine is inmiddels al hard aan het werk om zijn of haar eigen persoonlijkheid te ontwikkelen. Het is dan misschien ook al leuk om samen te gaan shoppen, dan kunnen ze zelf uitkiezen wat hen bevalt. Voor jongens- en meisjes kun je ongeveer uitgaan van de maten 92 tot 176. Zo is er veel moderne en trendy kinderkleding verkrijgbaar. Stoere denim broeken, zwierige jurkjes, imitatieleren leggings, kleurrijke hoodies of t-shirts met een leuke print. Voor ieder kind en elke smaak is er dus genoeg keuze. Vergeet ook zeker de accessoires niet om nog net dat beetje extra fashion mee te geven aan de outfits. 

Baby Liggend Op Roze Bed