Kind Blog

De Grootste Kinder Blog van Nederland

Wat betekent BSO?

BSO, oftewel Buitenschoolse Opvang is een verzamelnaam voor alle professionele mogelijkheden met betrekking tot kinderen buiten schooltijden. Als beide ouders tot laat moeten werken, dan kan de BSO goed van pas komen! In dit artikel worden de verschillende soorten BSO en locaties besproken. Veel leesplezier!

Welke BSO varianten zijn er?

Er zijn behoorlijk verschillende varianten beschikbaar. In dit artikel wordt er gefocust op twee varianten, namelijk: kinderdagverblijf en crèche.

Deze twee termen worden vaak door elkaar gehaald. Laten we eerst eens kijken welke betekenissen deze twee termen hebben.

Van Dale beschrijft het begrip kinderdagverblijf als volgt: ”opvangplaats voor kinderen van wie de ouders buitenshuis werken”. De betekenis van het begrip voor crèche is: kinderdagverblijf.

Beide begrippen zijn hetzelfde en het is dus logisch dat men deze twee termen door elkaar haalt. In praktijk zijn er echter verschillen.

Een kinderdagverblijf biedt meestal de optie, waarbij het kind ook thuis wordt bezorgd, terwijl bij de crèche de ouders het kind moeten ophalen. Welke activiteiten er allemaal worden aangeboden, zal in het volgend kopje beantwoord worden!

Welke activiteiten worden er uitgevoerd op BSO’s?

BSO Zeist van Topkids.nl is bekend om het activiteitenaanbod. Het activiteitenaanbod op de BSO is zeer divers en volledig afgestemd op de wensen van de kinderen.

Spelen op school

Zo kunnen de kinderen zelf beslissen hoe hun dag (deels) eruit zal zien. De kinderen kunnen verschillende activiteiten doen. Denk hierbij aan het bijwonen van de leukste kookworkshops in de grote keuken. Het knutselen en zelf frummelen met materialen in een groot atelier, of creatieve uitstappingen zoals het bijwonen van een dans of theater waarbij er plek is om zelf muziek te maken. Kortom, de kinderen zullen activiteiten verrichten die goed zijn voor de eigenontwikkeling.