Welk kolfapparaat past bij jou?
Er zijn veel moeders die kolven in de eerste weken na de geboorte van de kleine. Door te kolven bespaar je veel tijd, houd je de melkproductie op gang en hoef je de baby niet op ongewenste momenten aan je borst te leggen. Om het kolven zo makkelijk mogelijk te maken heb je een kwalitatief goed kolfapparaat nodig. Hierbij heb je de keuze uit tal van verschillende modellen, die ieder hun eigen voor- en nadelen hebben. Welke van deze kolfapparaten is het meest geschikt voor je? In dit artikel vind je enkele handige tips, die je op weg helpen bij de aankoop van dit hulpmiddel.
Verschillende soorten kolfapparaten vergelijken
Allereerst is het raadzaam om verschillende soorten kolfapparaten met elkaar te vergelijken. Kies bijvoorbeeld tussen een handkolf en een kolfapparaat op stroom. Deze modellen op stroom zijn zowel verkrijgbaar als een enkele kolf, als ook als dubbele kolf. Het verschil in prijs tussen een handkolf en een model op stroom is groot. Voor een handkolf betaal je vaak niet meer dan een paar tientjes. Daar waar een model op stroom vaak al snel meer dan 100 euro kost. Bij een dubbele kolf op stroom gaat het zelfs om enkele honderden euro’s.
Model met een meegeleverde kolf BH
Het is niet prettig om de kolf voortdurend in de hand te moeten houden. Je kunt er om deze reden voor kiezen, om de kolf te combineren met een speciale kolf BH. Het voordeel hiervan is dat je de kolf niet vast hoeft te houden en ondertussen iets anders kunt doen. De keuze voor een kolf BH is slechts mogelijk, wanneer je voor een model op stroom kiest. Een handkolf vergt altijd handelingen.
Zuigkracht en zuigritme instellen
Een derde aspect om rekening mee te houden is de mogelijkheid om de zuigkracht en het zuigritme van de kolf in te stellen. Zeker bij gevoelige tepels is het prettig om de zuigkracht iets te verlichten.