Kind Blog

De Grootste Kinder Blog van Nederland

Welke skelter kun je het beste kopen voor je kind?

skelter 3 jaar

Als je actieve zoon of dochter binnenkort jarig is, wil je natuurlijk uitpakken met een leuk en verrassend cadeautje. Een stoere skelter 3 jaar is dan zeker als je kind actief is en van beweging houdt, een perfect verjaardagsgeschenk. Jonge kinderen een skelter cadeau doen, daagt hen uit om lekker buiten te spelen en veel te bewegen. En dat is goed voor hun gezondheid en ontwikkeling. Wie een skelter 3 jaar als verjaardagscadeau zoekt, al het echter direct opvallen dat er verschillende soorten skelters zijn. We helpen je met een aantal tips om te bepalen welk soort skelter geschikt is om te kopen!

skelter 3 jaar

Skelters vallen binnen leeftijdscategorieën

Doorslaggevend bij het kopen van een geschikte skelter is in de eerste plaats de leeftijd van je zoontje of dochtertje. Producenten en leveranciers van skelters delen dit speelgoed altijd in leeftijdscategorieën in. Zo is een skelter 3 jaar natuurlijk veel te klein voor een kind van 9 jaar. De laatste uitspraak klinkt logisch, maar is het niet. Want veel ouders hebben het zo druk of hebben haast bij het kopen van een skelter, waardoor ze dit soort informatie niet goed controleren. Nog een tip: kijk bij het selecteren van de juiste leeftijd naar de aanduiding ‘geschikt tot (…) jaar’ in plaats van ‘geschikt vanaf (…) jaar’. Dan weet je zeker dat de skelter die je koopt meerdere jaren, tot de genoemde leeftijd, gebruikt kan worden.

Het schakelsysteem: nodig of niet?

Tegenwoordig zijn er skelters te koop met een schakelsysteem. Dat maakt deze modellen extra interessant, omdat er harder mee gereden kan worden en ze lekkerder rijden. Dus overweeg, als je over het budget beschikt, om voor dit type skelter te gaan.

Luchtbanden of toch niet?

Het comfort van een skelter is belangrijk voor het speelplezier. Skelters die voorzien zijn van luchtbanden rijden het lekkerst. Ze zijn helaas wel wat prijziger dan skelters met kunststofwielen, maar je zoontje of dochter zal je dankbaar zijn als je voor deze comfortabele variant kiest. Luchtwielen onder een skelter zijn vooral aangenaam als je in een omgeving woont met veel hobbelige paden en wegen. De banden vangen dan de schokken op, waardoor je kind na een stukje skelter rijden niet bont en blauw thuiskomt.