Kind Blog

De Grootste Kinder Blog van Nederland

Zwemtips voor je baby!

beste zwemluiers

Ze zijn klein, glibberig en eerlijk gezegd is het al rommelig genoeg om alleen te zwemmen. Maar wanhoop niet. Hier leest u hoe u uw eerste zwemtocht met een baby tegemoet gaat.

beste zwemluiers

De beste zwemluiers zijn een must

Geen enkele baby zal genieten van de ervaring als ze doordrenkt zijn met hun standaard luier. Koop in plaats daarvan specifieke de beste zwemluiers – verkrijgbaar in de meeste grote supermarkten of apotheken – en een geschikt zwempak, zwembroek of wetsuit. Dan ben je klaar om te gaan.

Ga voorbereid

Zorg ervoor dat u alles hebt wat u nodig heeft voordat u het huis verlaat. Bijvoorbeeld handdoeken en luiers (zwemmen en normaal). Maar let op: vergeet niet uw eigen ondergoed mee te nemen. Menig ouder is ging erheen en deed het sprintje naar huis zonder ondergoed.

Verander eerst uzelf

Het lijkt misschien de juiste keuze om uw baby in de luier te leggen terwijl u chloorwater over hem heen laat druppelen en rillend in je zwembroek. Anders moet u zeker een echt egoïstische ouder zijn. Niet correct. Neem het van ons aan: het is op geen enkele manier egoïstisch. Het is verstandig om ze in een grote, warme handdoek te wikkelen terwijl u u eerst gaat oriënteren. U kunt ze sorteren als u droog en gekleed bent.

Denk aan een goede babyles

Er zijn veel organisaties die lessen geven alleen voor baby’s. Ze kunnen een beetje prijzig zijn, maar ze worden bewaard in warme zwembaden. Kijk wat er in uw omgeving gebeurt of vraag andere ouders om aanbevelingen. Deze lessen helpen uw baby in het juiste tempo in het water te begeleiden. Ze doen ook andere handige dingen, zoals verschoningsmatjes aan de rand van het zwembad voor als je baby een ongelukje heeft tijdens het zwemmen.

Peutersessies in uw plaatselijke zwembad

Als u niet naar een georganiseerde les gaat, organiseren de meeste zwembaden peuter- en kindersessies. Ze maken het nemen van uw kind in het zwembad een beetje makkelijker en een stuk leuker dan een standaard duik met die non-stop zwemmers.